KLEDINGTIPS VOOR JULLIE FOTOSHOOT

Het is zover! Je hebt een fotosessie geboekt, superleuk! En dan komt de vraag, wat moeten we aan voor onze fotosessie?

In deze blog deel ik graag mijn kledingtips voor jullie fotoshoot met jullie.

Het is natuurlijk belangrijk dat jullie je op je gemak voelen, kleding is daar natuurlijk ook een onderdeel van.

Wanneer je aanhebt waar je je prettig in voelt, is dat zeker ook terug te zien in de foto’s.

Een aantal tips over wat je aan zou kunnen doen tijdens jullie fotoshoot :

– Probeer drukke prints, grote logo’s en opvallende teksten op je kleding zoveel mogelijk te vermijden. Dit neemt al snel de aandacht af van de foto en dat is uiteraard niet de bedoeling.

– Natuurlijk wil je met de laatste trends mee gaan en iets dragen wat ‘hip’ is. Maar pas op met bijzondere trends die misschien maar kort duren. Probeer te gaan voor een ‘tijdloze’ look. Je wilt over een paar jaar nog steeds kunnen genieten van je foto’s.

– Wanneer je met meerdere personen op de foto gaat is het leuk als jullie de kleuren een beetje op elkaar afstemmen. Doe dit natuurlijk wel naar jullie eigen smaak zodat iedereen zich op zijn gemak voelt bij wat ze dragen. Wanneer de kleding TE veel op elkaar afgestemd wordt dan kan het al gauw wat saai worden. Het is leuk als bepaalde kleuren subtiel in elkaars kleding of accessoires terug komt. Je kunt bijvoorbeeld allemaal verschillende tinten grijs dragen in combinatie met witte kleding of allemaal pasteltinten of aardetinten.

– Heb je een winterse fotoshoot dan zijn laagjes ( vesten ) erg handig. Kies laagjes en een lekker warme sjaal in bij elkaar passende kleuren, zo kun je ook zonder jas op de foto zonder dat je het koud krijgt.

– Less is more! Dat geldt eigenlijk voor alles tijdens de fotoshoot. Gebruik niet te veel make up. Je kunt beter geen gebruik maken van make up/foundation met glitters. Je kunt hierdoor een vreemde lichtreflectie krijgen.

– Let ook op je schoenen. Sommige foto’s zijn leuk om op blote voeten te maken. Hou rekening met de locatie en het weer wanneer je je schoenen voor de fotoshoot uitkiest.

– Nog een belangrijke tip: Zorg dat de broekzakken leeg zijn! Geen telefoons, sleutels, sigaretten of andere spullen in je zakken laten zitten tijdens de fotoshoot. Dit geeft rare bobbels.

– En dan nu de allerbelangrijkste tip die ik kunnen geven: Geniet! Van de voorbereidingen, maar vooral van de shoot zelf! Des te meer kun je straks genieten van het resultaat!

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de kledingtips voor jullie fotoshoot.

Mocht je nog geen fotosessie geboekt hebben maar dit wel heel graag willen, neem dan gerust even contact met me op.

Je kunt me bereiken via de website of door even te mailen naar aisyahpostma@gmail.com

Wie weet zie ik jullie dan binnenkort ook gezellig voor jullie fotoshoot.

Liefs,

siti aisyah photography